Det finnes en helt spesiell type hushjelper, et slag som er totalt allergiske mot alt som gjelder husarbeide, men som har helt andre kvaliteter. Denne type hushjelper kalles «soubrettes» i Frankrike og er ikke noe annet enn sine arbeidsgiveres underdanige elskerinner…

Det finnes to typer hushjelper. Dels har vi den bastante damen i 50-års alderen som tilbringer dagene med å gjøre jobben sin, det vil si vaske og skure fra morgen til kveld. Hjemmet ditt er plettfritt fra tak til gulv, og damen setter sin ære i å holde hjemmet ditt i perfekt stand.

Så har vi den andre typen hushjelper. Det er en ung, vakker kvinne hvis fremste oppgave er å trippe rundt på skyhøye hæler, iført en frekk uniform med kort skjørt og svarte strømper. Deres hovedoppgave er å være dekorative og ta hånd om arbeidsgiverens seksuelle behov. En oppgave som de nesten alltid klarer med glans. Denne type hushjelper pleier å kalles «soubrettes» på franske eller «french maid» på engelsk.

I de senere årene har denne type av lett underdanige, attraktive hushjelper blitt en fetisj i seksuelle sammenhenger. Men de finnes faktisk i virkeligheten også. I Frankrike er det ikke uvanlig at velstående, eldre menn holder seg med en hel stab av «french maids» som er villige til å utføre det meste så lenge de slipper å jobbe med huslige sysler.

Et nært beslektet fenomen har også dukket opp i Norge de seneste årene – såkalt «nakenhushjelp». Hvorvidt det berettiger skattefradrag eller ikke er usikkert, men inside-kilder påstår at det er en raskt voksende bransje.

Hvem er det da som blir en «soubrette» i Frankrike? For det meste handler det om en ung, vakker dame med lang utdannelse, men med en vel utviklet sans for å være til lags. Ofte ender disse arbeidsgiver/arbeidstaker-relasjoner  med at arbeidsgiveren gifter seg med hushjelpen sin. For hvis de er noe som disse damene behersker fullt ut, så er det å sakte, men sikkert å forføre sine arbeidsgivere og gjøre han helt avhengig av hennes omsorg.

Hvor finner man da disse attraktive «soubretter»? Først og fremst skal det fastslås at disse damene ikke jobber med hvem som helst. De er yrkeskvinner og spesialister på sitt spesielle område, og søker man deres tjenester så må man finne seg i at det koster. Hun må altså finne deg verdig hennes omsorg og dessuten må du tjene bedre enn nitti prosent av befolkningen.

Finnes det da ingen andre måter å treffe en sånn kvinne på? Nja, det er vanskelig. Man kan jo prøve å sjekke på fetisjklubber, men kvinnene der har for det meste sin Master med seg. Det eneste du kan håpe på er at en soubrette føler seg i lekent humør og gir deg en avsuging, men at hun kan bli eiendommen din kan du kjapt glemme. Du kan jo også forsøke å annonsere på internett – det kan jo hende du får napp.

Men hvis du – mot alle odds – skulle finne en soubrette som er interessert i deg, så er bare halve slaget vunnet. En ekte soubrette blir hos sin Master resten av livet sitt. Så det gjelder å vinne hennes lojalitet, og denne lojaliteten vinnes kun på en måte – å gi henne en enkel og bekymringsfri tilværelse med godt av egne penger. Hvis du lykkes med dette kunststykket, så kommer du til å få tusenfold tilbake.

Men glem aldri at et sånt forhold holder bare så lenge den underdanige parten vil fortsette å leke. Hvis du ikke tar godt vare på henne, så kommer hun til å forlate deg en dag og livet ditt kommer til å føles uutholdelig tomt.

 

Tekst og foto: Anneli Wallach

 

 

 


Les flere artikler med disse nøkkelordene: ,